Jukka Järvinen: Maisema idässä 7.-31.8.2019

Galleria Framille esittelee elokuun näyttelyssä Jukka Järvisen kuuden valokuvan sarjan maisemakuvia. Suurikokoiset panoraamakuvat on koottu useista osittain päällekkäisistä kuvista kun taas pienemmät on toteutettu yhdistämällä useampi samasta kohtaa otettu eri tavoin valaistu kuva. Kaikki teokset on rakennettu useammasta valotuksesta.

Panoraamat on kuvattu pohjavesialueilla eri puolilla Karkkilaa. Tummasävyisten kuvien aiheet ovat löytyneet muutaman sadan metrin etäisyydellä asuinpaikasta. Tuoreimmat kuvista ovat tältä keväältä kun taas vanhimmat ovat syntyneet jo kymmenen vuotta sitten.

”Tämä on ensimmäinen puhtaasti digitaalinen näyttelykokonaisuus. Edellisen valokuvanäyttelyn kuvasin vanhalla keskikoon filmikameralla. Filmit skannattiin ja vedostettiin digitaalisesta aineistosta. Aikaa siitä on jo liki 15 vuotta. Sanotaan, että se on mennyt uuden kaluston hankkimiseen ja tekniikan oppimiseen,” kertoo tekijä.

Jukka Järvinen on Karkkilassa asuva valokuvataiteilija. Hän on koulutukseltaan Taiteen maisteri ja valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta (nyk. Aalto yliopisto). Hän työskentelee Espoossa media-alan lehtorina.

Näyttely on avoinna 7.-31.8.2019, ke-pe klo 10-17 ja la 10-13.