Aki Månsson – Väreilyä 9.10.-1.11.2019

Aki Månssonin Väreilyä-näyttelyssä akryyli- ja öljyvärit sekä öljypastellit loistavat eri väreissä abstrakteissa maisemissa ja pelkistetyissä asetelmissa.

Näyttelyn työt ovat läpileikkaus Akin taiteellisista pyrkimyksistä vuosikymmenen varrelta. ”Olen intuitiivinen kuvantekijä, ja alati innostunut kokeilemaan uusia tekniikoita ja välineitä kuin vapauttaakseni esiin jonkinlaista kätkettyä kauneutta, oli sitten kyse puhtaasta abstraktiosta tai vaikkapa viitteellisestä maisemasta, figuurista tai asetelmasta.” Yhteinen nimittäjä töissä on aina ollut säästelemätön värimaailma. Taiteilija nauttii väreistä, niiden keskinäisestä leikistä, niiden nostattamista tunteista sekä puhtaasta estetiikasta. ”Värit ovat minulle kuin musiikkia.”, toteaa Aki.

Aki Månsson on kuvataiteilijana itseoppinut, yritysten ja erehdysten koulima. ”En rajoita ilmaisuani säännöillä tai luokitteluilla, vaan luovuus edustaa minulle nimenomaan vapautta. Taiteen tekeminen ei ole minulle elinkeino, vaan elinehto. Hän on pitänyt useita omia näyttelyitä ja osallistunut moniin ryhmänäyttelyihin. ”En usko koskaan tulevani valmiiksi, vaan jatkan maalaamista koska kenties se paras taulu on vielä maalaamatta.”

Aki asuu Helsingissä (s.1976), mutta sukujuuret ovat pitkälti Karkkilassa. ”Miljoonamonttu, Massakoski ja Nyhkälän harju ovat tuttuja seikkailupaikkoja lapsuusajoiltani, joita vietimme isovanhempieni luona yhdessä isoveljeni kanssa.”, muistelee Aki lapsuuttaan. ”Kenties maalausteni mielikuvamaisemat ovat osittain alitajuista perua niistä muistoista.”