Metsän matka muodoiksi -ikkunanäyttely

Kesäkuussa galllerian ikkunassa voimme tutustua karkkilalaisen muotoilijakaksikon Koivisto Studion näyttelyyn ”Metsän matka muodoiksi”. “Kevät on ollut gallerioille haastavaa aikaa. Haluamme pitää paikallisen näyttelytoiminnan virkeänä ja niin syntyi ajatus ikkunanäyttelystä” kertovat muotoilijat Susanna ja Tobias Feuerbacher.

 Metsän matka muodoiksi -ikkunainstallaatio esittelee vaiheita, kuinka metsän materiaalit muuttuvat taide-esineiksi. Usein näyttelyissä nähdään valmiit teokset, mutta ei itse prosessia. Ikkunanäyttelyn tarkoituksena on avata tätä puolta katsojille. Näyttelyssä nähtävät teokset ovat valmistettu kotimaisesta ja paikallisesta puusta. “Elämme tilanteessa, jossa ihmiset ja materia eivät voi liikkua, kuten ennen. Haluamme osoittaa näyttelyllä arvostuksemme lähimetsän tarjoamille upeille materiaaleille” toteavat Feuerbacherit.

Teokset syntyvät maaseudun rauhassa

 Muotoilijapariskunta perusti Karkkilaan vanhalle maatilalle Koivisto Studion vuonna 2017. Pienessä verstaassa maaseudun rauhassa valmistuu koruja, piensisustusesineitä ja taidekäsityötä. Tuotteissa ja teoksissa yhdistyvät Tobiaksen puuseppä- ja Susannan kultaseppätausta. “Tutustuimme opiskellessamme muotoilua ja huomasimme, että työskentelemme hyvin yhdessä.” Tuotteet ja taide-esineet valmistuvat käsityönä. Tänä kesänä Koivisto Studio tekee museodebyyttinsä Suomen käsityön museossa nähtävässä kutsunäyttelyssä.

 Näyttely on esillä 3.6.-31.7.2020. Teokset ovat myynnissä Kehysliike ja Galleria Framillen aukioloaikoina, ke-pe 12-17 ja la 10-14. (Liike on suljettuna 15.7.-1.8.) 

Lisää tietoa:    www.koivistostudio.fi