Taide & käsityö 11.-28.4.2018

Näyttelyssä on esillä Minna Koskisen tilkkutöitä, Marjo Viitasen käsin sidottuja kirjoja sekä Nina Heinosen öljymaalauksia. Trioa yhdistävä tekijä on rakkaus väreihin ja käsillä tekemiseen. Näyttelyn idea syntyi Marjolta, joka on käyttänyt Ninan tauluja kirjojensa kansissa ja nyt myös Minnan tekstiilit ovat siirtyneet Marjon kirjojen kansiin. Taide ja käsityö yhdistyvät, kun käsin tehdyt taideteokset sulautuvat käsin sidottuihin kirjoihin.

Minna Koskinen on loppilainen vaatetusalan artenomi ja hän on suunnitellut mm. Lopen naisen kansallispuvun. Tilkkutöitä hän on valmistanut jo seitsemän vuotta. Näyttelyssä on esillä täysimittaisia peittoja, joita voi ripustaa vaikka seinälle taiteeksi.

Loppilaisen Marjo Viitasen kädentaidoista rakkaimmaksi on muodostunut kirjansidonta. Hän on suorittanut kirjansitojen kisällitutkinnon ja on erityisesti kiinnostunut historiallisista kirjansidontatekniikoista. Esillä olevat kirjat on sidottu 1500-luvulta peräisin olevalla pitkäsidostekniikalla.

Nina Heinonen on karkkilalainen graafinen suunnittelija ja harrastaa öljymaalausta. Ninalta näyttelyssä on esillä maisemamaalauksia.

Taide & käsityö on avoinna 11.-28.4.2018 ke-pe klo 10-17 ja la 10-13.

Tervetuloa tutustumaan käsityötaiteeseen!