Valokuvia Karkkilasta ja Karkkilalaisista

Hei!

Tervetuloa uutuuden uutukaiselle Galleria Framille katsomaan valokuviani Karkkilasta ja Karkkilalaisista.
13.10 – 25.10
Taidan olla jo monille tuttu täällä Karkkilassa, mutta muutama sana on tarpeen vieraammille. Kuvailemista olen harrastanut alle kymmenen vanhasta, saatuani ensimmäisen vaatimattoman kamerani. Mielenkiinnon kohteet ovat vaihdelleet eläimistä matkakuvien kautta lapsiin ja kaikkeen siltä väliltä. Kauttavuosien myös studiokuvat ovat olleet minulle tärkeitä. Siitä saan kiittää vanhempiani, jotka veivät meidät lapset aina kuvattaviksi ammattikuvaajalle valokuvausstudioon. Edellisessä elämäni osasessa toimin leipomoalan perheyrityksessä ja sain kunnian käyttää kondiittorimestarin arvonimeä. Makeasta tykkään vieläkin, mutta nyt leivon kuvia omassa Studio Kuvaleipomossani. Ensimmäiset roposet kuvilla tienasin paikallislehden juttukuvilla. Toimitus sihteerin kannustavan palautteen innostamana hankin opiskelupaikan. Olen suorittanut kuva-artesaanin tutkinnon Visuaali Viestinnän Instituutissa eli VVI:ssä. Alalle minut tuutoroi valokuvaaja Matti Pulkkinen. Keväällä toivon saavani päätökseen painopinnanvalmistajan tutkintoni AEL:ssä Helsingissä. Haluan osata ja ymmärtää kaikki vaiheet kuvan ja tekstin tuottamisesta valmiiksi painotuotteeksi tai sähköisen median tarpeiksi. Lisäksi opiskelu tietenkin auttaa pysymään ajan tasalla.

Kuvaan tavallisia asiakaslähtöisiä kuvia yksityisille henkilöille, kuten lapsikuvia, rippi- ja valmistujaiskuvia, muotokuvia, juhlakuvia, hautajaiskuvia, juhladokumentointeja, jne.

Yrityksille tuote ja mainoskuvia, kaikenlaisia kuvia esim. nettisivustoille jne. Esim. Karkkilassa on ollut mahdollisuus päästä kuvaamaan tuhansien kilojen painoisia teollisuusvaihteita, mutta kuvausmatkat ovat vieneet myös ulkopaikkakunnille. Eipä vielä ole tarvinnut kieltäytyä, aina reippaasti kameran objektiivini on suuntautunut uutta kohden. Toivottavasti suurenmaailman metkut kuten trass the tress kuvat tai pikkuriikkisten pienokaisten kuvaukset mm. rantautuisivat myös tänne meidän pikkukaupungille ja muutenkin ihmiset ottaisivat rohkeasti yhteyttä omien toiveidensa mukaisesti.

Välillä toteutan sitten omia visioitani. Hankin kuvauslupia erikoisempiin paikkoihin tai etsin erilaisista miljöistä kiinnostavia kuvauspaikkoja. Niihin pyydänkin sitten kiinostavia henkilöitä malleikseni toteuttamaan yhdessä kanssani erilaisia visuaalisia visioitani.

Nähdään!

T. Henna